Vi har alla olika intressen här i livet och vissa av oss har mer tur än andra när det kommer till att ha ett intresse som man även kan försörja sig på. Jag har turen att dels bo i Göteborg, som är en storstad och vara intresserad av skönhetsprodukter och hudvårdsprodukter då jag är utbildad både hudvårdsterapeut och makeupartist.

Hade jag velat bo i en liten stad eller by någonstans så hade jag troligtvis inte kunnat ha en skönhetsbutik som gick att försörja sig på, så jag är väldigt glad och tacksam över att det är just detta som är mitt intresse och att det är just en storstad som jag trivs att bo i.

Var inte rädd, utan ge det en chans!

Jag rekommenderar alla som har den typen av intresse som man kan arbeta med och försörja sig på att genast testa att jobba med det. Man blir aldrig uttråkad eller känner att det är jobbigt att gå till jobbet då, utan varje minut av jobbet är ju att hålla på med det man gillar mest!

Visst kan det kanske kännas lite läskigt till en början, men det är oftast värt det i slutändan, vilket jag kan intyga. Jag valde att testa detta först för att sedan vara öppen för andra förslag om detta inte funkade. Om man börjar i andra änden kanske det blir svårare då det innebär att man får gå från en trygg inkomst till en mindre trygg dito.

Jag tror att det är främst detta som är det som stoppar många, men om man inte trivs med den situation som man befinner sig i så är det ju en perfekt situation för att våga sig på någonting nytt, eller hur?

Läs om andras livsresor för inspiration

Jag är ju långt ifrån den enda som har det på det här viset, så läs lite inspirerande levnadsberättelser och ta till dig av allt det positiva man får del av när man gör det, så ska du se att även du kommer att våga göra det du älskar att göra även som jobb, inte bara fritidssysselsättning!

Kanske har du inte ett stort startkapital så att du kan öppna en egen butik, eller ett eget företag, men det behöver man ju inte göra bara för att man vill jobba med sitt stora intresse, utan det finns många olika vägar att vandra!

Det kan också vara på det viset att det kanske blir lite mindre pengar på kontot om du väljer att arbeta med ditt stora intresse, men det är det värt då det kommer att ge dig så mycket glädje och inspiration! Jag ska inte heller glömma av min passion för träning och hälsa. Som jag tidigare nämnt har jag påbörjat bygget av ett litet hemmagym. Snart ska jag beställa ett promenadband är tanken 🙂